Ρομποτική PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2011 11:18
lego image

Από τον Δεκέμβριο του 2013 στο σχολείο μας λειτουργεί Ομάδα Ρομποτικής στην οποία συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κου Λεωνίδα Πράπα και την πολύτιμη υποστήριξη της Διευθύντριας κας Μαρίας Σουρνάκη, η ομάδα ασχολείται με την σχεδίαση, ανάπτυξη, προγραμματισμό και μελέτη των ρομπότ.

Η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές την σχετικά νέα και τόσο σημαντική επιστήμη της Ρομποτικής και να κατανοήσουν το ρόλο που αυτή αναμένεται να διαδραματίσει στο μέλλον της ανθρωπότητας.

Η Ρομποτική μπορεί να αλλάξει τον τρόπο μάθησης αλλά και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της διδασκαλίας ώστε και οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να μάθουν τον προγραμματισμό παίζοντας αλλά και να αναπτύξουν δεξιότητες που η συνήθης εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να φέρει στην επιφάνεια.

Η Ρομποτική μπορεί να προωθήσει επίσης την διαθεματική μάθηση αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατανόηση γνώσεων σε πολλά μαθήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθηματικά, φυσική, χημεία κ.α.).

Για το επίσημο blog της ομάδας στο οποίο εκτίθενται τα επιτεύγματά της πατήστε εδώ

Δραστηριότητες της ομάδας

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 19:54